Voordat je aan een workout begint, is het belangrijk om je spieren op te warmen. Hierdoor voorkom je blessures en zorg je ervoor dat je lichaam optimaal kan presteren tijdens de training. In dit artikel lees je waarom een warming-up zo belangrijk is, en welke oefeningen je het beste kunt doen om je spieren op te warmen!

Wat is een warming-up?

Een warming-up is een oefening die je doet om je lichaam voor te bereiden op fysieke activiteit. Het doel van een warming-up is het verbeteren van de bloedcirculatie en het soepel maken van de spieren, zodat je minder kans hebt op blessures tijdens het sporten. Een goede warming-up zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, waardoor er meer zuurstof naar je spieren toe gaat en ze beter gaan werken.

Waarom is het belangrijk om te stretchen?

Een warming-up is belangrijk omdat het je lichaam klaarmaakt voor fysieke activiteit. Stretching helpt je spieren ontspannen en vermindert het risico op blessures.

Wanneer is het raadzaam om te stretchen?

Het is raadzaam om te stretchen voordat je gaat sporten of een andere fysieke activiteit onderneemt.

De beste manier om te stretchen

Warming up is cruciaal voor het verkrijgen van de optimale prestatie tijdens je workout. Doordat je spieren opwarmen, vermindert je kans op blessures en zorgt het ervoor dat je beter bent uitgerust wanneer je begint met trainen.

De beste manier om te stretchen is door middel van dynamische stretches. Dit houd in dat je actief beweegt terwijl je strekt, in plaats van stil te staan of te zitten tijdens de stretch. Een aantal dynamische stretches die je kan doen, zijn arm- en beenswingers, knieheffen, torso draaien en heup Cirkels.